Projektgenerálás és forráskeresés

A vállalatokkal való munkáink során gyakran tapasztaljuk a következőket: a szervezetek tekintetében nagyon jól megfogalmazott problémasor áll rendelkezésre, még a célok is könnyen megfogalmazódnak, de konkrét, valós változásokat hozó tevékenységek nem indulnak el: általában a célok projektekké alakítása, vagy a konkrét elképzelésekhez kapcsolódó finanszírozási háttér megteremtése okoz problémát partnereink számára. Megtörténik, hogy vannak ugyan saját fejlesztésre elkülöníthető források, ezek azonban mégsem elegendőek ahhoz, hogy valós, tartós változást hozzanak a cég életébe. A piacon való maradás és a napi rutin azonban nem teszi lehetővé, hogy a fáradtságos, sok adminisztrációval járó pályázati világban eligazodjanak.

A projektek generálása számunkra arról szól, hogy a megismert problémákból célokat, konkrét cselekvési lépéseket, beruházási javaslatokat fogalmazunk meg, ehhez partnereket „hajtunk fel”, elkészítjük a megvalósíthatósági tervet, és szükség esetén a külső források bevonását is megtervezzük, majd lehetőség szerint megtaláljuk a pályázati platformban elérhető források legegyszerűbb bevonásának módját is.

Mindig feltesszük a következő kérdéseket ügyfeleinknek:

  • Nagyobb hatékonyságot eredményez majd a projekt vagy a beruházás?
  • A kitűzött projekt valóban eléri azokat a tervezett változtatásokat, amiket a célokban megfogalmaztunk?
  • Érdemes erre külső forrást igénybe venni? Megoldható-e költséghatékonyan/másképpen?

Előfordul az is, hogy partnerünknek van forrása, de fejlesztési javaslatai nincsenek, vagy nem kellően kidolgozottak. Ebben az esetben szervezetfejlesztési, tanácsadási folyamat révén nyújtunk támogatást, hogy a meglévő forrásokat a finanszírozó a lehető legoptimálisabban tudja a fejlesztésekre fordítani.