Aktuális

Ott leszünk a Digitális pedagógus és nemzedék konferencián

A Pangea Petény Kft. is részt vesz a 2016. november 26-án megrendezésre kerülő Digitális pedagógus és nemzedék konferencia 2016 elnevezésű konferencián.

A konferencián a kiállítói szekcióban az „Életnek tanulunk” digitális tananyag is bemutatásra kerül.
Erre az alkalomra készítettünk egy kis kvízt, amit már a regisztrációnál megkapnak a résztvevők. Ha ezt helyesen kitöltik, s bedobják standunkon az urnába, értékes nyereményeket nyerhetnek! A nyertesek nevét honlapunkon tesszük közzé november 28-án.

A Pangea Petény Kft. a digitális eszközhasználat pedagógiai módszerekbe beépítéséhez 30 órás továbbképzéssel is rendelkezik, melyről a kiállításon szívesen mesélünk az érdeklődőknek. A továbbképzés részletes leírásához katt ide.
A kiállítás ideje alatt kedvezményes áron kínáljuk 30 órás akkreditált Korszerű, hatékony módszertannal támogatott digitális tanulási-tanítási folyamat megvalósítása köznevelési intézményben elnevezésű képzésünket.
A képzés díja 60.000 Ft, a konferencia résztvevőinek és a konferencia hetében jelentkezőknek 40.000 Ft. További 5 % kedvezményt adunk annak, aki a konferencia hetét követő 1 héten belül kifizeti a képzés díjának legalább felét. A képzést Budapesten tartjuk 2017. februárjában.

Jelentkezési lap ide kattintva tölthető le!

A standunkon találkozhatnak kollegáinkkal, akik további tájékoztatással várják az érdeklődőket. A helyszínen lévő számítógépeken pedig a játékokat is kipróbálhatják!

A rendezvény lehetőséget teremt a párbeszédre a pedagógusok, oktatáskutatók, nevelésszociológusok, pszichológusok, szociális szakemberek, szülők és leendő tanárok között, melynek keretében nemcsak az általunk tanított és nevelt digitális generációra igaz jelenségeket azonosítják, de jó gyakorlatokkal és bemutatókkal is hozzájárulnak a modern pedagógiai szemlélet és módszertani kultúra előmozdításához.

Az Életnek Tanulunk Digitális Csomagról


Az akkreditált digitális tananyag kidolgozásában a TÁMOP 3.1.2 program keretében a 6 kiválasztott konzorcium egyikében, az NKTK által vezetett konzorciumban vett részt a Pangea Petény Kft.
A programban 13 témában találhatóak digitális oktatóanyagok, többek között: társadalomismeret, állampolgár vagyok, pénzügyi és gazdasági kultúra, a munkavállalói szerep, változások a mindennapi életben, a média kifejezőeszközei, a média társadalmi szerepe, hatása, család, háztartás, pályaorientáció, közösségi szerepek, informatika – a számítógép gyakorlati alkalmazhatósága a munkavégzéskor és a hétköznapi életben (SNI tananyag), társadalmi környezet (SNI tananyag), önismeret és társas kultúra fejlesztése (SNI tananyag), gazdasági és pénzügyi nevelés (SNI tananyag).
Idén a Digitális nemzedék konferenciasorozat (http://digitalisnemzedek.hu/) és a Digitális pedagógus konferenciasorozat (http://digitalispedagogus.hu/) is jubileumhoz évfordulóhoz érkezik, ezért rendezi meg együtt a két konferenciát az ELTE PPK, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesülete és a Tempus Közalapítvány.
A tananyagok modulszerűen épülnek fel, használható a frontális órai munka támogatására, a projektszerű feldolgozásra vagy akár otthoni tanulásra is. A gyakorlatba ágyazott tananyagok alkalmasak egyéni és csoportmunkára is.
A 13 tananyag 66 modulja, 510 leckéje és több mint 3000 gyakorlata a 9-12. osztályosok számára készült, részeiben alkalmazható gimnáziumokban tehetséggondozásban, szakiskolákban, szakgimnáziumokban, 4 tananyag az SNI tanulók oktatásában használható.
A tananyagcsomag a Nemzeti Köznevelési Portálra is felkerül. A Pangea Petény Tanácsadó kft. a mérés-értékelésre, a pedagógusok szakmai képzésére és programban részt vett 17 iskola munkájának támogatására, valamint a tananyagok kipróbálására összpontosult.
A feladatfejlesztésben és kipróbálásban több középiskola tanára vett részt, többek között az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a Földművelésügyi Minisztérium Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum, a Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium valamint a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Integrált Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tanárai.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

A konferencia időpontja: 2016. november 26.

A konferencia helyszíne: ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar, 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27. földszint

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
http://digitalispedagogus.hu/jelentkezes/