Megyei és helyi paktumok stratégiaalkotása

Tudatos fejlesztéssel a mindenkori kormányzati gazdaság-, és foglalkoztatáspolitika végrehajtásának sikerességét nagyban segíthetnék a térségek munkaerő-piaci szereplőit partnerségbe szervező foglalkozatási paktumok. Ennek érdekében a helyi, térségi és megyei szervezeti struktúrák megteremtésén, megerősítésén, illetve a kormányzati célokkal és a helyi igényekkel összehangolt programok megfogalmazásán és végrehajtásán tevékenykedünk közel egy évtizede.

A projektek részét képezi a térségi, foglalkoztatási helyzet szempontjából meghatározó szereplők tájékoztatása és közös munkába bevonása helyi partnerségi szemináriumokkal, tematikus workshopokkal, melyben a levezetést, moderálást és a hozzá kapcsolódó tanácsadást is biztosítjuk. A hatékony együttműködés érdekében az egyes partnerek szerepvállalásának tisztázására, a partnerségi együttműködési modell kialakítására, az együttműködés, kommunikáció fejlesztésére hálózatépítési tréninget szervezünk. Igény esetén elkészítjük a szervezeti keretek megteremtéséhez a foglalkozatási paktum ügyrendjét, valamint a főbb folyamtok szabályozását, továbbá folyamatkövetői szakértői tevékenységet is végzünk.

Vállaljuk a projektek keretében elkészülő helyzetelemzések, akciótervek elkészítését, a foglalkozatási stratégiák alkotását, foglalkozatás-bővítéssel járó projektötletek generálást és kidolgozását. Közreműködünk a paktum-minősítés előkészítésben és a sztenderdeknek való megfelelés kidolgozásában.