Köznevelési szakmai kínálatunk

 

Az alábbi területeken nyújtunk támogatást a fenntartóknak és az intézményeknek, partnereinkkel, külső szakembereinkkel:

 1. Mentori szerep az iskolában – pedagógus módszertani tanulás a mentorálás, felzárkóztatás területén (a mentorálás modelljének módszertani fejlesztése, kapcsolódó mentor továbbképzés, szupervízió és folyamatos mentori támogatás tartozik a programcsomagba).
 2. A családokkal való kapcsolattartás megerősítése – szülők bevonása a tanulás erősítésében műhelymunkák, szülői klubok, 30 órás pedagógus-továbbképzés, módszertani támogatás a csomag tartalma.
 3. Hogyan mérjünk? – A pedagógusok mérési ismereteinek és eszközeinek bővítése, a kompetencia alapú mérések és az eredményekre alapozott intézkedések, és azok követése, informatikai eszközökkel támogatott mérés- kiértékelés.
 4. Tanulásmotiváció és önbizalom növelés – tanulók motiválása, tanulás-módszertani tréningek, önértékelést támogató foglalkozások és tanulótréningek, valamint osztályfőnököket támogató eszközrendszer.
 5. Az általános iskola – középiskola átmenet támogatása – középiskolai beszoktatás nehézségeinek oldása, 9. osztály sikeresen, módszertani támogatás, a toborzástól a 9. osztály végéig tartó beszoktató program, kapcsolódó tanári műhelymunkák és tanulótréningek.
 6. MEGELŐZÉS – drog és dohány prevenciós programok diákoknak, módszertani fejlesztés pedagógusoknak: tanári felkészítő csomag, iskola szintű drogmegelőzési program, kortársakra épített akciókkal.
 7. Kíváncsiak klubja – Partnerünk, a Bugyulófalva Szociális Szövetkezet 5-12 éves korosztály számára szóló természetismereti tehetségfejlesztő foglalkozásokat kínál óvodás és kisiskolás korú gyermekeket tanító pedagógusok, foglalkozásvezetők részére, akkreditált pedagógus továbbképzéssel és mentorálással egybekötötten, digitális tananyag szoftverrel kiegészítve. Bővebben: bugyulo.hu
 8. Szakmát választunk! – szakmához jutás, szakmai kompetenciák, pályaorientáció pedagógus, mentor, és tanuló számára szóló tréningek, valamint műhelymunkák és közös módszertan fejlesztés.
 9. Egészséges életmódra felkészítő képzések – Egészséges életmódra nevelés, egészségfejlesztés, a helyes testtartást kialakító speciális mozgások, sport a nevelésben: gyakorlatorientált pedagógus-továbbképzés és sport alkalmak edzéstervei és bemutatói a mindennapos testnevelés bevezetésének támogatására.
 10. Ökotáborok, erdei iskolai programok kompetenciafejlesztés beépítésével partnereink bevonásával.
 11. Konfliktus kezelés és iskolai agresszió megelőzése – tréning és foglalkozástervek pedagógusok számára.
 12. Digitális tananyagok alapkompetenciákat fejlesztő használata a NAT nem tantárgyi területeinek oktatásához – interaktív digitális feladatokból álló tananyagok általános iskola felső tagozat, gimnáziumok és szakközépiskolák számára: Pénzügy és gazdasági kultúra, Média kifejezőeszközei, A család, Munkavállalói szerep, Változás, Pályaorientáció, közösségi szerepek, Állampolgár vagyok, Társadalomismeretet, A média hatása, társadalmi szerepe. Szakiskolák és speciális iskolák számára: Informatika, Önismeret és társas kultúra, Társadalmi Környezet, Gazdasági és pénzügyi nevelés.

Amennyiben termékeink felkeltették érdeklődését kérem, keressen minket telefonon vagy emailben az info@pangeapeteny.hu email címe vagy a központi telefonszámunkon.